Vezi meciuri din Superliga Greciei online

Superliga greacă este cea mai importantă ligă profesionistă de fotbal din Grecia. Aceasta a fost fondată în 2006 și a înlocuit Alpha Ethniki în fotbalul grecesc.

Liga este jucată de 16 echipe de club, sezonul fiind din august până în mai, fiecare echipă jucând un total de 30 de meciuri. În clasamentul UEFA superliga greaca se clasează pe locul 13.

Istoria echipei și succesul internațional

Între anii 1905 și 1912 un campionat panhellenic a fost organizat între cluburi locare de fotbal din Atena și Pireu.

După războaiele Balcanice și Primul Război Mondial au fost formate două asociații de fotbal, una organizând o ligă de fotbal pentru Atena-Pireu și una pentru Thessaloniki.

În 1923 campioana era decisă printr-un playoff între câștigătoarea de pe Atena-Pireu și câștigătoarea din Thessaloniki.

În 1927 un campionat național a fost organizat între câștigătoarele din Atena, Pireu de această dată separat, și Thessaloniki.

Acest campionat a fost organizat iar în 1929, și de-a lungul următorilor ani.În 1959, predecesoarea Superligii, Alpha Ethniki a fost organizată ca și campionat național.

Drepturile de difuzare pentru Superliga Greacă sunt luate de către Eurosport pe plan european, exceptând Portugalia și Grecia unde drepturile sunt ale Nova Sports.

Meciurile din cadrul competiției pot fi urmărite live pe site-ul Sportlatv.ro.

Echipe câstigătoare

Campionatul grecesc de fotbal a fost câștigat de la înființare de 5 echipe. Olympiacos deține 43 din titluri, fiind cea mai de succes echipă a Greciei. Panathinaikos se află pe locul 2 cu 20 de titluri câștigate. Pe locul 3 se află AEK Atena cu 10 titluri, urmată de PAOK cu 2 și AEL Larissa FC cu un singur titlu.