Vezi meciuri din Superliga Elvețiană online

Superliga Elvețiană este cea mai importantă competiție fotbalistică din Elveția. Din sezonul 2012-2013 aceasta poartă numele sponsorului principal, și anume Raiffeisen.

Caracteristici şi calificare

Superliga Elvețiana este jucată de 10 echipe. Toate echipele din ligă joacă de patru ori împotriva celorlalte echipe, de două ori acasă și de două ori în deplasare.

Se joacă în total 36 de runde. Echipa care la sfârșitul celor 36 de runde are cel mai mare punctaj câștigă titlul de campioană națională, iar echipa de pe ultimul loc din clasament retrogradează în Challenge League.

Istorie

Superliga Elvețiană a fost pentru prima oară jucată în anul 1931 ca succesoare a Ligii A.

În anul 2003 au fost făcute multe schimbări ligii, astfel că s-a trecut de la un număr de 12 echipe la doar 10 echipe care concurează pentru titlu.

Echipele au fost forțate să construiască un stadion complet modern până în anul 2010.

Nume cunoscute

Titlul de Swiss Master este acordat căștigătoarei campionatului. Primii campioni ai supercupei elvețiene au fost Zurich Grasshoppers, care au acumulat de asemenea și cele mai multe victorii de-a lungul timpului.

Aceștia au avut 27 de titluri naționale, ultimul fiind în 2003, și deci au astfel 2 stele imprimate pe tricou, fiecare pentru câștigarea a câte 10 campionate.

Următorul club ca și succes din elveția este FC Basel cu 19 Campionate câștigate, ultimul fiind în 2016, aceștia mai având nevoie de doar un titlu de campioni naționali pentru a primi cea de a doua stea.

Cele zece echipe care joacă în Superliga Elvețiană sunt : FC Basel, Zurich Grasshoppers, FC Lausanne-Sport, FC Lugano, FC Luzern, FC Sion, FC St. Gallen, FC Thun, FC Vaduz, BSC Young Boys. Le puteţi urmări disputând titlul de campioană în meciurile difuzate live online pe SportlaTV.ro.