Vezi meciuri din Superliga Danemarcei online

Superliga Daneză este cea mai importantă competiție fotbalistică din Danemarca, fiind fondată în anul 1991.

Aceasta este administrată de Asociația Daneză de Fotbal. Superliga Daneză este disputată de 14 echipe de club în fiecare sezon, cu un sistem de promovare retrogradare, ultimele 2 echipe fiind cele care retrogradează.

La sfârșitul campionatului clasamentul este împărțit în două, având un play-off pentru câștigarea campionatului și unul pentru salvarea de la retrogradare.

Meciurile din cadrul competiției pot fi urmărite live pe site-ul Sportlatv.ro.

Istoria echipei și succesul internațional

Fondată în anul 1991, Superliga Daneză a înlocuit Prima Divizie Daneză, și devenind cea mai importantă ligă de fotbal din Danemarca.

Primul sezon din anul 1991 s-a jucat doar cu 10 echipe, în sistemul tur-retur, pentru a câștiga campionatul.

Sezonul următor, campionatul a fost structurat pe 2 ani. În prima parte cele 10 echipe au jucat tur-retur.

În primăvara următoare ultimele două clasate au fost eliminate, punctele celorlalte echipe înjumătățite, acestea jucând încă o data una contra celeilalte de câte două ori, pentru un total de 32 de meciuri pe sezon.

În sezonul 2015-2016 campionatul a fost extins la 14 echipe de club competitoare.Acest lucru a fost posibil prin retrogradarea ultimei echipe și promovarea din ligă inferioară a altor 3.

Noua structură a campionatului implică meciuri tur-retur pentru fiecare echipă, rezultând un total de 26 de meciuri pentru fiecare echipă.

După aceste 26 de meciuri clasamentul este împărțit în playoff pentru câștigarea campionatului și playoff pentru salvarea de la retrogradare, punctele rămânând intacte.

Echipe câstigătoare

De-a lungul timpului campionatul a fost câștigat în total de 8 echipe. Campioana în materie de titluri câștigate este F.C. Copenhaga cu 11 titluri la activ.

Următoarele echipe clasate sunt Brondby IF cu 6 titluri, Aab Fodbold cu 4, Lyngby, Silkeborg, Herfolge Bk, FC Nordsjaelland și FC Midtjylland cu câte 1 titlu fiecare. Ultimul campionat a fost câștigat de către F.C. Copenhaga.