Kampskema

Vezi meciuri din Seria A Italiană online

Seria A Italia, cunoscută și sub numele de Seria A TIM, datorită sponsorului principal, estea mai mai importantă ligă de fotbal din Italia, și este disputată de mai bine de 80 de ani, încă de la primul sezon din 1929-30.

Seria A este a doua cea mai puternică ligă de fotbal după clasamentul IFFHS și are numărul cel mai mare de finaliste în cupele europene, cluburile din Italia ajung în finalele ligilor europene de 27 de ori, câștigând 12 dintre acestea.

Seria A este disputată de 20 de echipe pe parcursul unui sezon care ține din august până în mai. Echipele joacă câte 38 de meciuri până la sfârșitul campionatului.

Istoria echipei și succesul internațional

Seria A așa cum este structurată în prezent, a început în sezonul 1929-30. Din anul 1898 până în 1922 competiția a fost organizată în grupe regionale. Din cauza numărului mare de echipe, Federația Italiană de Fotball a împărțit confederația de fotbal în 1921.

Această ligă mai este cunoscută de asemenea și sub numele de „scudetto” (scut mic) deoarece din sezonul 1924-1925, echipa câștigatoare va purta un mic scut având culorile steagului italiei pe tricou, pe durata următorului campionat.

AC Milan este al treilea club cu cele mai multe titluri internaționale din lume, 18. Juventus este cea mai de succces echipă a secolului 20.

Drepturile de difuzare ale Seriei A au fost vândute în sezonul 2011-2012 pe suma de 181,5 milioane de euro către MP&Silva.

Meciurile din cadrul competiției pot fi urmărite live pe site-ul Sportlatv.ro.

Echipe câstigătoare

Juventus, Milan, Internazionale, alături de Roma, Fiorentina, Lazio și Napoli sunt cunoscute ca cele 7 surori ale fotbalului italian. 66 de echipe au participat în Seria A de-a lungul timpului. Internazionale Milano fiind singura care a participat la toate.

Cele mai multe campionate câștigate le are Juventus cu 32, urmată de Milan și Internazionale cu câte 18 fiecare.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct