Vezi meciuri din Seria A a Braziliei online

Seria A Brazilia este cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi din Brazilia.

Denumirea populară a campionatului este Brasileirao și a ajuns deja la a 60-a ediție.

Istorie

Seria A Brazilia se joacă annual încă din 1959, liga având mai multe formate de când s-a înființat, inclusiv cu puncte acumulate și cu etape de eliminare.

Din anul 2003 au fost standardizate atât sistemul de reguli cât și numărul de participanți, iar campioană fiind echipa care la sfârșitul sezonului acumulează cele mai multe puncte.

Caracteristici

Un sezon ține de obicei din luna mai până în luna decembrie. Regulile urmează același model ca și în anii anteriori, astfel că liga are 38 de etape cu 10 meciuri fiecare acumulând un număr de 380 de meciuri în total.

Cele mai multe meciuri sunt disputate în zilele de sâmbătă și duminică, de obicei după-amiază, și uneori în mijlocul săptămânii, pe timp de noapte.

Toate echipele joacă reciproc în sistemul tur-retur. În timpul sezonului puteţi urmari meciurile transmise în direct online pe Sport la TV.

În cadrul ligii concurează un număr total de 20 de echipe pentru obținerea titlului de campioni naționali. Din seria A Brazilia se poate retrograda în Seria B Brazilia, astfel că la sfârșitul campionatului ultimele patru locuri din clasament retrogradează, locul lor fiind luat de primele patru echipe din seria B Brazilia.

Câstigatorii Seriei A Brazilia primesc la sfârșitul campionatului râvnitul trofeu "Premio Craque do Brasileirao".

Nume cunoscute

În total 17 echipe au reușit să ridice titlul de campioni naționali. Sao Paulo și Corinthias conduc acest clasament cu câte 6 titluri fiecare. Brasileirao este una dintre cele mai valoroase campionate de fotbal din lume, având o cotă de piață de 1.24 milioane de dolari în anul 2013.