Kampskema

Vezi meciuri din Prima Ligă a Scoției online

Prima Ligă Scoțiană este cea mai importantă competiție de fotbal din Scoția. Aceasta a fost înființată în anul 1998, când s-a rupt de Liga Scoțiană de Fotbal.

Un număr de 12 echipe concurează pentru câștigarea ligii.

În total un număr de 18 echipe au concurat de-a lungul timpului în Prima ligă Scoțiană, dintre acestea doar 2 reușind să câștige titlul.

Numele actual din motive de sponsorizarea este Clydesdale Bank Premier League. Sezonul începe în luna august și ține până în luna mai a anului următor.

Echipele joacă un total de 38 de meciuri, cel puțin câte 3 meciuri în prima parte a campionatului, după care clasamentul se împarte în 2, iar fiecare echipă mai joacă încă câte 5 meciuri.

Ultima echipă clasată retrogradează iar locul acesteia este luat de locul 1 din liga inferioară. Echipele primesc trei puncte pentru victorie, un punct pentru egalitate și zero puncte pentru înfrângere.

Calificare şi clasare în UEFA

Clasarea echipelor se face în funcție de numărul de puncte, diferență de goluri și număr de goluri înscrise.

Prima ligă scoțiană este dominată de două cluburi: Celtic și Rangers amândouă din orașul Glasgow. Cele mai multe trofee câștigate le are Glasgow Celtic, în număr de 8. Celtic deține de asemnea recordul pentru cele mai multe goluri înscrise într-un sezon, 105 goluri înscrise în 2003-2004.

Prima ligă scoțiană se află în momentul actual pe locul 24 în clasamentul UEFA. Un număr de patru cluburi se pot califica în competițiile europene.

Primele două clasate în clasamentul final se duc în Liga Campionilor iar locul trei și câștigătoarea Cupei Scoției se duc în UEFA Europa League.

Meciurile din Liga Scoţiană pot fi urmărite live gratuit pe site-ul nostru.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct