Urmărește meciuri din Prima Ligă Cehă online

Prima Ligă Cehă este cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi din Cehia.

Liga este disputată de 16 echipe de club, jucând într-un sistem de promovare și retrogradare cu Liga Națională de Fotbal.

Descrierea competiţiei

Sezonul se întinde din luna august până în luna mai a următorului an, fiecare echipă jucând câte 30 de meciuri fiecare, 15 jucate acasă, 15 în deplasare, acumulând în total 240 de meciuri.

Campionatul este divizat de vacanța de iarnă în două perioade. În primul sezon al ligii doar două puncte erau acordate pentru victorie, dar mai apoi s-a trecut la punctarea cu 3 puncte în sezonul 1994-1995.

Dacă la sfârșitul campionatului două echipe sunt clasate pe locul 1 cu același număr de puncte, diferența dintre cele două o vor face meciurile directe dintre acestea și golaveraj.

Liga Cehă este momentan situată pe locul 13 în clasamentul UEFA.

Echipele clasate la sfârșitul campionatul pe ultimele două locuri din clasament sunt retrogradate în Liga Națională de fotbal, locul lor fiind luat de primele două echipe clasate în această ligă.

Din Prima Ligă Cehă se duc mai departe în competițiile europene 4 echipe, primele două clasate în Liga Campionilor iar locurile trei și patru se duc în UEFA Europa League.

Evoluţia echilepor o puteţi urmări pe SportlaTV.ro, unde sunt transmise meciuri live online gratuit.

Istorie şi nume celebre

Prima liga a Cehiei s-a jucat prima oară în sezonul 1993-1994, după dizolvarea Cehoslovaciei, și implicit a ligii de fotbal cehoslovacă.

Câștigând mai mult din jumătate din titluri, Sparta Praga este cea mai de succes echipă din cadrul ligii din Cehia.

Alte cluburi care au mai câștigat titlul de campioni naționali sunt: Slavia Praga, Slovan Liberec, Banik Ostrava și Victoria Plzen.