Kampskema

Vezi meciuri din Prima Ligă Belgiană online

Prima Ligă Belgiană este cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi din Belgia.

Istorie şi nume cunoscute

Prima Ligă Belgiană a fost creată în anul 1895 de către Asociația Belgiană Regală de Fotbal.

Prima echipă care a reușit să câștige această competiție a fost FC Liegeois. În Prima Ligă Belgiană au concurat până în prezent un număr de 74 de echipe, dintre care doar 15 au reușit să obțină titlul de campion al Belgiei.

RSC Anderlecht este cel mai de succes club belgian cu 33 de titluri la activ, urmată de Club Brugge cu 14 titluri, Union Saint-Gilloise cu 11 titluri, și Standard Liege cu 10 titluri de campioană.

Liga este momentan clasată pe locul 10 în Clasamentul UEFA, bazându-se pe evoluțiile echipelor belgiene în competițiile Europene din ultimii 5 ani.

Începând cu anul 2016, aceasta este cunoscută sub numele de Jupiler Pro League.

Caracteristici

Pentru titlul de campioni naționali se luptă 16 echipe de club într-un campionat care este legat de a Doua Ligă Belgiană prin promovări și retrogradari.

Sezonul se desfășoară de la sfârșitul lunii iulie la începutul lunii mai a următorului an cu echipe care joacă câte 30 de meciuri fiecare în sezonul normal, intrând mai apoi în play-off 1 sau play-off 2 în funcție de poziția pe care au ocupat-o în clasamentul sezonului normal.

Primul play-off conține primele 6 echipe din clasamentul normal care se luptă pentru câștigarea titlului. Fiecare echipă din play-off 1 joacă câte două meciuri cu celelalte.

Play-off 2 conține echipele care se luptă pentru calificarea în Europa League. În acest play-off echipele clasate pe locurile 7-15 în sezonul normal se împart în două grupe a câte șase echipe. Trei echipe din a Două Ligă Belgiană au dreptul de a se luptă în play-off 2.

Unde puteţi urmări meciuri online gratuit?

Meciuri din Prima Ligă Belgiană sunt disponibile online gratuit și în direct pe SportlaTv.ro.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct