Vezi meciuri din Prima Ligă a Ucrainei online

Premiera Liga este principala competiție de fotbal inter-cluburi care se joacă în Ucraina. Aceasta a fost înființată în anul 1991.

În prima ligă din Ucraina concurează 16 echipe într-un sistem cu două meciuri de fiecare echipă, ajungând la un total de 30 de meciuri de echipă.

Sezonul începe în luna iulie și se termină în luna iunie a anului următor. Pauza de iarnă între runde este aproape la fel de lungă ca și vara din cauza vremii foarte friguroase.

La sfârșitul celor 30 de etape, cele mai proaste două echipe sunt retrogradate în First League și sunt înlocuite de cele mai bune două echipe din această ligă.

Dacă la finalul campionatului două echipe se află pe locul 1, acestea mai joacă un meci de departajare pe teren neutru. Acest lucru s-a întâmplat până acum doar în anul 2005/2006 între FC Shakhtar Donetsk și FC Dynamo Kyiv, când Shakhtar a câștigat cu scorul de 2:1 și a devenit campioană.

Titlul de campioană

Campioana actuală a Ucrainei este Dynamo Kiev care după cinci sezoane a reușit să o detroneze pe Shakhtar Donetsk.

Cele mai multe titluri de campioană le deține Dynamo, care a câștigat de 15 ori campionatul de la început și până în ziua de azi.

Primul campionat a fost câștigat de către Tavriya Simferopol, după care toate campionatele au mers fie la Dynamo Kiev, fie la Donetsk.

Shakhtar Donetsk a reușit până în ziua de azi să acumuleze 9 titluri de campioană națională și 10 alte titluri de vicecampioană. Per total campionatul Ucrainian este dominat de către aceste două mari echipe.

Urmăriţi disputatrea titlului de catre favorite live online şi gratuity pe Sport la TV.