Vezi meciuri din Premier League online

Premier League este o competiție profesionistă de fotbal din Anglia, unde participă 20 de cluburi de fotbal și se bazează pe un sistem de promovare și retrogradare.

Numele oficial este Barclays Premier League, fiind sponsorizată de Banca Barclays.

Sezonul competiției începe în august și se termină în mai, și se joacă un total de 380 de meciuri, fiecare echipă jucând cate 38.

Istoria echipei și succesul internațional

Competiția a fost fondată pe 20 februarie 1992 ca FA Premier League, iar din anul 1993 până în 2007 a fost cunoscută ca The Premiership.

The Premier League a devenit cea mai urmărită ligă de fotbal din lume, fiind mult mai profitabilă decât predecesoarea ei The Football League (1988) în ceea ce privește drepturile de televiziune, și pe primul loc în ierarhia UEFA.

Este, de fapt, cea mai profitabilă ligă, însumând peste 2 miliarde de £ în sezonul 2008-2009. Liga este transmisă pe 212 teritorii, și în jur de 643 milioane de locuințe, având un potențial de audiență TV de 4.7 miliarde de persoane.

Meciurile din cadrul competiției pot fi urmărite live pe site-ul Sportlatv.ro.

Echipe câstigătoare

Începând cu anul 1992, 47 de echipe au concurat pentru trofeu, însă doar 6 au câștigat: Manchester United cu 13 titluri, Arsenal 3 și Chelsea cu 4 titluri, Manchester City cu 2 titluri, iar Blackburn Rovers și Leicester City cu cate unul fiecare.

Actuala campioana care a câștigat în sezonul 2015-2016 este Leicester City.

Câștigătoarea campionatului împreună cu următoarele 3 echipe se califică în Liga Campionilor.

Echipele Clasate pe locurile 5-7 se califică în Europa League. Numărul mare de echipe care se califică în competițiile europene se datoarează locului 2 pe care Premier League îl ocupă în clasamentul UEFA.