Vezi meciuri din Liga 1 a Franței online

Liga 1 din Franța este cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi din Franța și este cunoscută sub numele de League 1.

Liga 1 din Franța face parte din sistemul de ligi profesionale de fotbal din ţară alături de Liga a 2-a Franceză.

Această ligă este disputată de un număr de 20 de echipe pe un sistem de joc de tip promovare și retrogradare, în legătură cu Liga a 2-a din Franța.

Durata sezonului si unde puteţi urmări online

Un sezon începe de obicei în luna august și ține până în luna mai a următorului an, fiecare echipă jucând 38 de meciuri, cu un total de 380 de meciuri pe sezon.

Cele mai multe meciuri sunt disputate Sâmbătă și Duminică, doar o mică parte din meciuri jucându-se în timpul săptămânii.

Meciurile pot fi urmărite in direct online şi gratuit pe site-ul Sport la TV.

Poziţie în clasamente

Liga 1 Franceză este momentan clasată pe locul 5 în clasamentul UEFA.

Ea a fost creată pe data de 11 septembrie 1932 sub numele de National, mai apoi trecând la numele de Division 1 după doar un an de existență.

Nume celebre şi calificare

Echipa cu cele mai multe titluri naționale câștigate este AS Saint-Etienne cu zece titluri la activ, în timp ce Olympique Lyon este echipa care a câștigat cele mai multe titluri consecutive.

Aceștia au câștigat fiecare campionat începând cu anul 2002 și până în 2008. Campionii actuali ai Ligii sunt Paris Saint-Germain, care au câștigat deja al 6-lea lor titlu în sezonul 2015-2016.

Echipele sunt clasate pe parcursul desfășurării campionatului după numărul de puncte obținute, diferența de goluri și mai apoi număr de goluri înscrise. Ultimele trei locuri clasate retrogradează în Liga a 2-a Franceză, iar primele trei locuri din liga a 2-a sunt promovate în locul lor.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct