Urmărește meciuri din Liga Campionilor online

Liga Campionilor este o competiție fotbalistică europeană anuală inter-cluburi la care participă cele mai bune echipe din Europa. Liga Campionilor este unul din cele mai prestigioase trofee care poate fi câștigat de o echipă de fotbal.

Aceasta a fost cunoscută inițial ca și Cupa Campionilor Europeni fiind înființată în anul 1955. La începuturile competiției echipele disputau două meciuri, unul acasă și unul în deplasare, într-o fază eliminatorie, iar echipa cu cel mai mare scor acumulat din cele două meciuri se califica pentru următoarea fază a competiției.

Metoda de calificare şi transmisia în direct online

În momentul de față competiția constă din trei tururi de calificare, o fază a grupelor, optimi, sferturi, semifinale și finala.

Toate disputele în afară de finală se joacă în modalitatea tur-retur. Locul ocupat de o echipă în campionatul ei intern decide calificarea în Liga Campionilor. De asemenea locul pe care liga internă îl ocupă în clasamentul UEFA decide dacă echipele de pe primele locuri intră direct în faza grupelor sau în meciurile preliminare.

Puteți urmări meciuri din fazele competiției transmise în direct pe SportlaTV.ro.

Din anul 2009-2010 calificarea se face astfel: 22 de echipe sunt calificate direct în grupe, iar celelalte zece locuri se împart în două.

Nume cunoscute şi trofeu

Real Madrid, Milan și FC Barcelona au fost cele mai de succes echipe care au participat în Liga Campionilor. Madrid este de asemenea cel mai de succes club ridicând trofeul de unsprezece ori, urmați de Milan cu șapte ori și cinci pentru Barcelona, Bayern, Liverpool, și Ajax.

Popularitatea fazei grupelor a însemnat atât de mult pentru competiție încât numărul echipelor a crescut de la opt la treizeci și două, competiția având meciuri marțea și miercurea în toată Europa.

În fiecare an echipa câștigatoare primește trofeul Ligii Campionilor. Acest trofeu este oferit încă din anul 1967. Orice echipă care câștigă Liga Campionilor de trei ori la rând sau de cinci ori în total câștigă dreptul de a păstra o replică a trofeului.