Vezi meciuri din Liga 2 a României online

Liga II este a două cea mai importantă competiție de fotbal din România, aceasta schimbându-și numele din Divizia B la începutul sezonului 2006-2007.

Ligă II este liga inferioară Ligii I din România, astfel că echipele din Liga II se luptă pentru promovarea în principala ligă.

Aceasta este divizată în două părți regionale paralele, Seria 1 și Seria 2. Fiecare din aceste serii are câte 14 echipe. Cluburile sunt astfel structurate și divizate în cele două serii, folosind un criteriu geografic, pentru a evita călătoriile lungi și scumpe pentru meciurile jucate în deplasare.

În general Seria 1 conține echipele situate în partea de Est iar Seria 2 conține echipele ce activează în Vestul Țării, cluburile care sunt situate în centrul țării au dreptul de a-și alege în ce Serie vor să participe.

Calificare

Primele 6 echipe din fiecare serie vor juca un play-out pentru promovarea în Liga I. În același mod echipele de pe locurile 7-12 vor juca un play-out pentru a afla care este a 5-a echipa care va retrograda în Liga III.

Automat ultimele două echipe din fiecare grupă, adică locurile 13-14 vor fi retrogradate în Liga III.

Nume cunoscute

Până în 2012 Liga II a fost alcătuită din 2 serii a câte 16 echipe fiecare, iar la sfârșitul campionatelor din 2013 și 2014 câte 5 echipe au fost retrogradate.

În total 81 de echipe au reușit să câștige Liga II a României. Echipa cu cele mai multe campionate câștigate este Politehnica Timișoara având 10 titluri obținute.

Aceasta este urmată de Jiul Petroșani și Petrolul Ploiești, fiecare având câte 8 titluri la activ.

Meciurile din Liga I pot fi urmărite live gratuit pe site-ul nostru.