Kampskema

Vezi meciuri din Prima Divizie Olandeză online

Eredivisie Olanda este cea mai importantă competiție de fotbal inter-cluburi din Olanda.

Liga a fost fondată în anul 1956, la doi ani după ce s-a început jocul de fotbal profesionist în această ţară.

Locul în clasamente

La sfârșitul sezonului trecut Campionatul Olandez a fost clasat că fiind al 13-lea în cadrul Clasamentului UEFA.

Eredivisie Olanda conține 18 echipe de club ce se luptă pentru obținerea titlului de campioană națională. Fiecare club întâlnește celelalte cluburi de câte două ori pe sezon, o dată acasă și o dată în deplasare.

Calificare şi campioane

La sfârșitul fiecărui sezon, echipa de pe ultimul loc din clasament este automat retrogradată în a doua ligă de fotbal din Olanda Eerste Divisie.

În același timp, campioana din Eerste Divisie îi ia locul. Puteţi urmări desfăşurarea campionatului în direct gratuit pe site-ul SportlaTV.ro.

Echipele de pe locurile 16 și 17 intră într-un play-off cu echipele de pe 2 și 3 din Eerste Divisie pentru a vedea cine va juca sezonul următor în Eredivisie.

AFC Ajax are până în momentul actual cele mai multe titluri câștigate, în număr de 33, urmată de aproape de PSV Eindhoven cu 23 titluri la activ și Feyenoord cu 14.

Din anul 1965 aceste trei echipe de club au câștigat aproape toate campionatele, mai puțin trei, cele din 1981, 2009 fiind câștigate de AZ Alkmaar și cel din 2010 care a fost câștigat de FC Twente.

De asemenea, ca și în alte campionate, pentru fiecare 10 titluri câștigate, echipei i se atribuie câte o stea purtată pe emblemă cât și pe tricouri, astfel că Ajax are deja 3 stele, PSV Eindhoven are 2, iar Feyenoord are și ea o stea.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct