Vezi meciuri din Ekstraklasa a Poloniei online

Ekstraklasa este prima ligă profesionistă de fotbal din Polonia, fiind o competiție inter-cluburi cu un sitem de promovare și retrogradare.

În Ekstraklasa se luptă 16 echipe pentru titlul de campioană și pentru a nu retrograda în a doua ligă.

Caracteristicile competiţiei şi campioane

Sezonul în Ekstraklasa începe în luna iulie și ține până în luna mai sau iunie a anului următor, echipele jucând un număr impresionant de 37 de meciuri.

Ekstraklasa, cunoscută la început ca și Liga Pilki Noznej, a fost fondată în anul 1927 în Varșovia. Un număr total de 80 de echipe au reușit de-a lungul anilor să joace în cea mai important ligă din Polonia, dintre care doar 16 echipe au reușit să pună mâna pe cupă la sfârșitul campionatului.

Campionii actuali sunt cei de la Legia Varșovia, care au ajuns în 2015-16 la cel de-al 11-lea titlu de campioni.

Pe durata de desfășurare a unui sezon până în 2014, fiecare club întâlnea celelalte echipe de câte două ori, o dată la ei acasă și o data în deplasare pentru un total de 30 de meciuri.

Din sezonul 2013-2014 la sfârșitul celei de a 30-a etape campionatul este împărțit în două, primele opt echipe se luptă pentru titlul de campion, și ultimele 8 echipe se luptă pentru a se salva de la retrogradare.

Recordul celor mai multe campionate câștigate este deținut de Gornik Zabrze cu 14 titluri luate, alături de Ruch Chorzow, tot cu 14 campionate.

Wisla Cracovia au reușit să câștige Ekstraklasa de 13 ori iar cei de la Legia Varșovia de nu mai puțin de 11 ori.

Unde vedeţi meciurile de fotbal în direct?

Urmăriţi echipele disputând titlul de campioana live online pe SportlaTV.ro.