Vezi meciurile Diviziei Naționale Moldova online

Divizia Națională Moldova este cea mai importantă competiție de fotbal inter-cluburi din Republică Moldova.

Calificare

Pentru câștigarea titlului se luptă 10 echipe. La sfârșitul campionatului ultimele două echipe clasate retrogradează în Divizia A, locul lor fiind luat de primele două clasate în această divizie.

Istorie

Divizia Națională a Moldovei a fost înființată în anul 1992, imediat după ce țara a ieșit de sub aripa Uniunii Sovietice.

Primul sezon jucat în cadrul Diviziei Naționale Moldova a fost unul de tip primăvară-vară, pentru ca un an mai târziu să treacă la bine stiutul campionat de tip toamnă-primăvară.

Numele inițial al ligii a fost Superliga. Timp de patru ani, începând cu 1992 și până în 1996 liga a purtat numele De Liga Națională, iar mai apoi începând cu anul 1996 aceasta a primit numele pe care l-a păstrat până în ziua de astăzi.

Recorduri

Cele mai multe sezoane jucate în Divizia Națională le-a jucat Zimbru Chișinău, în număr de 24.

Cele mai multe titluri de campioană națională le are Sheriff Tiraspol, care a reușit să ridice cupa la sfârșitul campionatului de nu mai puțin de 14 ori. De asemenea, Sheriff Tiraspol a reușit să câștige cele mai multe titluri consecutive, din anul 2001 și până în anul 2010.

Numărul maxim de puncte acumulate într-un sezon a fost de 92 de puncte din partea Daciei Chișinău în 39 de etape, și de 92 de puncte de Sheriff Tiraspol, acumulate în doar 36 de etape.

Componenţă

Echipele care fac momentan parte din Divizia Națională sunt: Academia Chisinău, Dacia Chisinău, CS Petrocub Hincesti, FC Tiraspol, Speranța Nisporeni, Milsami, Zaria Bălti, Sheriff Tiraspol, FC Saxan, Zimbru Chişinău.

Evoluţia echipelor o puteţi urmări în meciurile live online pe site-ul nostru.