Vezi meciuri din Bundesliga a Germaniei online

Bundesliga este cea mai importantă ligă profesionistă de fotbal din Germania, fiind liga cu cea mai mare prezență pe stadion la meciuri din lume.

Bundesliga este disputată de 18 echipe și funcționează pe un sistem de promovare-retrogradare în legătură cu Bundesliga 2.

Sezonul începe în luna august și se termină în luna mai a anului următor. Cele mai multe meciuri sunt jucate sâmbăta și duminica, foarte puține meciuri fiind jucate în timpul săptămânii.

Meciurile din cadrul competiției pot fi urmărite live pe site-ul Sportlatv.ro.

Istoria echipei și succesul internațional

Înainte de formarea Bundesligii, fotbalul german era jucat la nivel amator într-un număr mare de regiuni până în anul 1949 când a fost introdus fotbalul semiprofesional.

În urma înfrângerii suportate de echipa națională în 1962 contra lui Chile, a fost necesară formării unei ligi profesioniste de fotbal. Pe 28 iulie 1962 la Dortmund s-a creat Bundesliga, iar primul sezon a fost cel din 1963-64.

La acel moment existau 5 Oberligen, ligi semiprofesioniste, câte una pentru Germania de Nord-Vest, Sud, Vest, Sud-vest și Berlin.

În sezonul 2009-10, Bundesliga era evaluată la 1,7 miliarde de euro. Aceasta este transmisă în prezent în peste 200 de țări.

Echipe câstigătoare

Prima echipă care a câștigat Bundesliga a fost FC Koln. În total 12 de cluburi au câștigat campionatul german.

Echipa care deține cele mai multe titluri este FC Bayern Munich cu 25, Borussia Monchengladbach și Borussia Dortmund fiecare cu câte 5, Werder Bremen cu 4, Hamburger SV și VfB Stuttgart cu 3, FC Koln și FC kaiserslautern cu 2, TSV 1860 Munich, Eintracht Braunschweig, FC Nurnberg și VfL Wolfsburg cu câte 1.

Gratuit* Înaltă UnibetUnibet
leptop-www 1. Mergeți la Unibet
leptop-pen 2. Deschideți un cont
leptop-play 3. Alegeți transmisia în direct