Vezi meciuri din Bundesliga Austria online

Bundesliga Austria este cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi din Austria.

Aceasta este competiția care decide campionii naționali ai Austriei dar și echipele participante din partea Austriei la competițiile europene de fotbal precum UEFA Europa League sau Liga Campionilor.

Istorie

Bundesliga Austria, care a fost jucată pentru prima oară în sezonul 1974-75 a fost câștigată de cele mai multe ori de două nume mari în materie de fotbal, și anume Austria Viena, care au fost campioni naționali de 23 de ori, și Rapid Viena, care au câștigat și ei titlul de campioni naționali nu mai puțin de 32 de ori.

Caracteristici ale competiţiei

În Bundesliga Austria concurează zece echipe pe perioada unui an întreg de tipul toamnă-primăvară, cu meciuri acasă și în deplasare, atât în tur cât și în retur.

Asta înseamnă că orice echipă va juca în cursul unui sezon de patru ori împotriva oricărei alte echipe din campionat. Un sezon este în general din iulie până în iunie anul următor și se extinde pe 36 de etape cu cinci meciuri fiecare, iar meciurile pot fi urmărite live și gratuit online pe Sport la TV.

Câștigătoarea campionatului este echipa care la sfârșitul celor 36 de etape deține cel mai mare număr de puncte, iar în caz de egalitate, cel mai bun golaveraj.

Echipa câștigatoare a Bundesliga Austria primește la finalizarea campionatului un trofeu de tip disc, iar după 10 titluri de campioană, primește de asemenea o stea atașată tricourilor de joc.

Momentan echipele care dețin stele pe tricourile de joc sunt: Rapid Viena-trei stele, Austria Viena-două stele, iar FC Wacker Innsbruck-o stea.