Vezi meciuri din Bundesliga 2 a Germaniei online

Bundesliga 2 este a doua cea mai importantă competiție de fotbal inter-cluburi din Germania.

Meciurile din cadrul ligii le puteţi urmări live online pe SportlaTV.ro.

Istorie şi calificare

Decizia de a stabili această ligă ca fiind a doua ca importanță din cadrul Germaniei a fost luată în Mai 1973. La început liga era divizată în două ligi inferioare, cea de Nord și cea de Sud, cele două unindu-se mai apoi în anul 1981.

Din anul 1994 liga este jucată de 18 echipe de club. Primele două clasate din Bundesliga 2 sunt promovate direct în Bundesliga, în timp ce o a treia echipă care se promoveză este determinată cu ajutorul unui play-off.

Echipele de la sfârșitul clasamentului sunt retrogradate în a 3-a ligă de fotbal din Germania.

Numărul de echipe care au retrogradat a variat de la an la an. Din 2008 ultimele două echipe retrogradează automat, iar cea de a treia joacă un meci de baraj cu locul trei din Liga a Treia.

FC Nurnberg deține recordul de campionate câștigate având un număr de 4. De asemenea clubul deține recordul pentru cele mai multe promovări în Bundesliga, șapte la număr.

Din sezonul 2006-2007 nu mai există limită pentru jucătorii de origine non-europeană. În schimb echipele sunt forțate să aibă în lot opt jucători care să fi trecut prin sistemul de tineret al clubului german.

Recorduri

Cu excepția a două echipe: Hamburger SV și Bayern Munchen, toate echipele de fotbal din Germania au jucat unul sau mai multe sezoane în Bundesliga 2.

Cele mai multe puncte obținute în cadrul competiției până acum au fost obținute de Alemannia Aachen care din 1974 a reuşit un record de 1481 de puncte din 1020 de meciuri.